Kovalevyn tuhoaminen
HDD kiintolevysilppuri ja tietoturvapalvelu

Fyysinen kovalevyn tuhoaminen tietoturvaratkaisuna

Kiintolevyjen tuhoamisessa on perinteisesti luotettu joko demagnetointiin (Degaussing, ns. magneettimyrsky), ohjelmalliseen tuhoamiseen tai ulkoistettuun palveluun jossa kovalevy tuhotaan palveluntuottajan laitoksessa matkojen päässä. Eri tuhoamistapojen vaikuttavuudesta on osin eriäviä mielipiteitä, mutta karkeasti voidaan jakaa tuhoamistavat tietokoneen ja kovalevyn jatkokäytön mahdollistavaan tiedon tuhoamiseen, eli ohjelmalliseen tiedostojen poistoon/ylipyyhintään; sekä kiintolevyn tuhoamiseen fyysisesti, jolloin ratkaisu on kovalevyn tuhoaminen silpuksi. Edelliseen lisäten on ohjelmallisessa tuhoamisessa iso rajoitus - palvelimien käytössä vikaantuneet levyt/levypakat - joiden pyyhkiminen ei ole levyn toimimattomuudesta johtuen mahdollista.

Näihin päiviin saakka fyysinen kovalevyn tuhoaminen on ollut mahdollista vain kierrätyslaitosten murskaimissa, joissa kovalevyjen rinnalla tuhotaan muita metalliesineitä autoista lähtien. Isot murskaimet on suunniteltu prosessin nopeutta silmälläpitäen, joten raekoko ei ole prioriteetti, eikä sitä edes voida kontrolloida. Ennenkuin kiintolevy saavuttaa käsittelylaitoksen, se yleensä kulkee usean portaan kautta, ml. myyntiorganisaatiot, huoltopalvelut, kierrätyspisteet - puhumattakaan logistiikan omista terminaali ja jakelukuvioista - ennen päätymistään lopulliseen osoitteeseen - kuljetusriskin lisäksi toteutuu ajallinen riski tuhoamisprosessille. Tätä riskikeskittymää voidaan kuvata kolmannen osapuolen ja OTR (Over The Road) -riskeiksi.

Tapahtuupa fyysisesti ehjän kovalevyn kuljettaminen muoviroskiksessa tai vieläpä pakettilähetyksenä - metodien tietoturva perustuu vahvaan uskoon perillemenosta ja seurantanumeron todistevoimasta...

Keskustelussa ulkoistetun kovalevyjen tuhoamisen tietoturvasta, usein vedotaan tuhoamisprosessista annettavaan todistukseen ja suorittavan yrityksen tai henkilöstön sertifikaatteihin - Kaikki paperia ja jälkikäteen toimitettavia - perustuen kpl tai kilokohtaiseen tuhoamistulokseen, varustettuna vakuutuksella tuhoamisen suorituksesta - joskus, jossain ja jonkun toimesta; tai viittauksella historiassa tehtyyn auditointiin, jonka olosuhteet ovat ? säilyneet ja voimassa pysymiseksi tarpeellisia prosesseja ehkä noudatetaan - tärkein kuitenkin puuttuu ; Oma kontrolli.

Ohjenuoraksi kiintolevyn tuhoamisessa sopiikin: " Älä oleta - TIEDÄ, kuinka kovalevysi tuhottiin ! "

Kun kovalevy tuhotaan asiakkaan toimitiloissa tai palvelinkeskuksen sisällä, pystytään nämä riskit eliminoimaan 100% varmuudella. Samalla kun tiedostoja sisältävät levyt eivät fyysisesti poistu ehjinä rakennuksesta, MAXXeGUARD -silppuri mahdollistaa täydellisen raportointiketjun kovalevyn hankkimispäivästä sen viimeiseen hetkeen.

Kun muistetaan, että yksi ainoa kiintolevy voi sisältää yrityksen vuosikausien tuotekehityksen tulokset tai isonkin henkilörekisterin sisällön, voivat seuraukset henkilön tai yrityksen taloudelle ja maineelle olla merkittäviä, puhumattakaan altistumisesta vahingonkorvauskanteille ja hallinnollisille rangaistuksille.

!   Toimittaessamme kovalevysilppureita pääasiassa suurille organisaatioille, meiltä on usein kysytty "Onko kiintolevyn tuhoaminen mahdollista saada palveluna ?".

Päätimme vastata kentältä tulevaan tarpeeseen, ja kehitimme ratkaisuksi uuden Shredcurity Service -HDD kiintolevyjen tuhoamispalvelun. Sillä pystytään vastaamaan organisaatioiden hajautettujen toimipisteiden tarpeisiin joustavasti, erityisesti kun volyymit eivät puolla oman laitteen hankkimista; ja kun halutaan testata silppurin tuomaa hyötysuhdetta käytännössä ennen hankintapäätöstä. Toimintamallissamme silppuri tuodaan suoraan asiakkaan toimistoon/palvelinkeskukseen, ja käyttökoulutuksen jälkeen yrityksen omalta henkilökunnalta onnistuu kovalevyjen tuhoaminen satojen kpl.n päivävauhdilla omien seinien sisäpuolella, ilman ulkoisia riskitekijöitä.

 

 

   
 ylösedell.seur.alas 

 

MAXXeGUARD

HDD kovalevysilppuri

Johdannossa esitettyjen tietoturvahaasteiden selättämiseksi kiintolevyn tuhoaminen on paras suorittaa fyysisesti silputen pieniksi partikkeleiksi ILMAN että kovalevy poistuu kokonaisena ovesta ulos. Ja koska palvelinkeskusten sisäinen turvataso muuttuu useamman pykälän aulasta palvelinsaliin siirryttäessä, täytyy laitteen olla sopivan kokoinen, että se voidaan siirtää sopivan turvatason tiloihin - ilman kompromisseja. Koon lisäksi hiljainen käyntiääni helpottaa laitesijoittelua esim. keskelle toimistoa.

Raportointiominaisuuksien tärkeyttä ei voi kyllin korostaa, turvallisuusvaatimusten täyttämiseksi toimenpiteiden tulee olla myöhemmin jäljitettävissä. Tässä tuhoamisesta automaattisesti muodostuva arkistointikelpoinen raportti auttaa huomattavasti.

MAXXeGUARD on maailman ainoa liikuteltava, toimisto-olosuhteissa käytettävissä oleva kiintolevysilppuri. Laite mahdollistaa tietoturvan nostamisen aivan uudelle tasolle ja ulkoisten riskien eliminoinnin.

Tuhoamisprosessi on kaksiosainen, ensin levy puristetaan hydraulisesti kasaan (kuva), jolloin datakiekkojen tasainen peilipinta tuhoutuu. Tämän jälkeen levystä leikataan 1-70mm siivuja - näin edes suuremman leikkauskoon tuottamissa paloissa ei ole tasaista datapintaa jäljellä.

Laite Numeroina:

♦ Äänitaso toiminnassa < 70 dB;
♦ Toimii normaalilla 230V virralla;
♦ Mahtuu kaikista ovista - laitteen leveys 65 cm;
♦ Automaattinen 15 levyn lataushissi;
♦ Kontrolloitu ja säädettävä partikkelikoko;
♦ Raportti tuhotuista kovalevyistä: Tuhoamistulos, valokuva ja sarjanumero levykohtaisesti;

 ylösedell.seur.alas 

 

  

    

asiakaspalvelu : email [at] scanmagnetics [piste] fi
information in this document is subject to change without notice
copyright ©2019 scanmagnetics oy  •  all rights reserved  •  all trademarks acknowledged