ZonePod valvontajärjestelmä
Langaton & itsenäinen ympäristömuuttujien valvontajärjestelmä

Ympäristötekijoiden valvonta tiloihin, mihin sitä ei ole ennen saatu asennettua

ZonePod GSM tuo ympäristötekijöiden valvonnan tiloihin, joissa ei ole valmista tietoliikenneverkkoa, ainakaan tietokonehuoneiden IP-yhteyksien tasoisena. ZonePod toimii myös ATK-tilojen "2nd line of defense" -ratkaisuna, yhdistäen GSM-, lankalinja- ja IP-hälytyssiirrot yhteen laitteeseen. Näin ZonePod sopii täydellisesti varmistus järjestelmäksi IP-pohjaiselle ympäristönvalvontajärjestelmälle. Sovelluskohteina esimerkiksi varastot, tukiasemien laitetilat, viinikellarit, toimistot ja teollisuuslaitosten moninaiset ja usein sokkeloiset automaatio-tilat.

ZonePod GSM valvoo hiljaisesti kriittisiksi määriteltyjä kohteita ja tarjoaa ennakkovaroituksen muodostumassa olevista ympäristätekijöiden muutoksista, jotka kehittyessään voivat johtaa vakaviinkin tuotantokatkoksiin ja vaurioihin. ZonePod osaa myös seurata liitettyjen laitteiden virransyöttöä ja raportoida mahdollisista tapahtuneista virtakatkoksista. Toiminnan poikkeusoloissa varmistaa monikanavainen hälytyksensiirto ja UPS-akkuvarmennus optio. Vakiona virransyttö tapahtuu 12VDC muuntajalla, tai invertterin tuottamalla virralla.

ZonPodin valvontatoiminnot tukevat mm. lämpötila-, kosteus-, savu-, vesivuoto-, kulku-, virta- ja hälytyspaneli & I/O -sensorityyppejä. I/O porttiin voidaan liittää sisääntulo myös varsinaisilta palo- ja murtohälytys -järjestelmiltä. ZonePod lähettää hälytykset teksti- ja ääniviestein langattomasti GSM-verkossa sekä lankalinjaa pitkin - ja koska laite kykenee lähettämään ääniviestejä, voidaan ne myös vastaanottaa lankaliittymään. Hälytysten lisäksi ZonePod voi käynnistää itsenäisesti toimenpiteitä Output -porteista, kuten backup jäähdytys, tuuletin, valomajakka, tms.

ZonePod on helppo asentaa seinäkiinnityksineen ja koska sensorit ovat snap in -tyyppisiä, niiden asennus onnistuu muutamassa minuutissa. Yhteen keskusyksikköön voidaan asentaa 6 kpl sensoreita vapaasti tyyppejä yhdistäen. Sensorit tunnistuvat automaattisesti laitteelle ja ainoa käyttäjältä tarvittava toimenpide on kunkin sensorin ylä- ja ala -hälytysrajojen asettaminen. Zonepodin linjaversio liitetään puhelinverkkoon, GSM versioon asennetaan SIM-kortti - asetetaan hälytysnumerot - ja järjestelmä on käyttöönotettu.

 

 

   
 ylösedell.seur.alas 

 

ZonePod

ZonePod GSM tukee laajaa valikoimaa sensoreita joiden avulla laite voidaan muokata erilaisiin valvontatarpeisiin. Asennettaessa ainoa tarvittava konfigurointi ovat hälytysten ylä- ja alarajat, sekä halutut hälytysnumerot. Sensorit toimitetaan 20cm tai 5m kaapelilla, tai halutulla pituudella. SMS ja ääni hälytykset voidaan lähettää max. 10.n numeroon, jolla varmistetaan niiden perillemeno myös tilanteissa joissa oletukseksi asetettu numero ei ole tavoitettavissa.

ZonePod on varustettu GSM-modeemilla, linjaliitännällä ja valinnaisella IP (RJ45) -liitännällä, joten hälytysten siirto onnistuu kaikissa tilanteissa. Ympäristön-valvontajärjestelmissä on yleensä rajapinta SMS-gatewaylle - ZonePod pystyy kuitenkin suoraan, integroidun SMS-tekstiviestien lähetysominaisuuden lisäksi, tekemään hälytyksen selvällä puheella ennalta määriteltyihin numeroihin - ominaisuus, joka vähentää riskiä reagointiviiveisiin, joita voi syntyä nykyisin kasvaneista tekstiviestien määristä.

Lisäksi integrointi NMS (Network Management Software) -ohjelmistohin, SNMP-trapit ja WEB-hallintakonsoli ovat tarjolla hallintaa varten.

ZonePod.in asennuskohteina ovat mm.:

♦ IT / ATK tilat / Serverifarmit
♦ Kaupat
♦ Koulut / koulukeskukset
♦ Pienet ja suuret toimistot
♦ Kodit (viinikellarit, kotitoimistot, ym.)
♦ Varastot
♦ Urheiluklubit / Liikuntahallit
♦ Lomamökit / asunnot
♦ Hotellit
♦ Kerhotilat / Harrastetilat
♦ Ravintolat / Juhlasalit / Lavat


Tyypillisiä sovelluksia:

♦ Lämpötilavalvonta IT-konehuoneissa tuottaa ennakkovaroituksen esim tikkoutumassa olevasta jäähdytyksestä.
♦ Savun muodostumisen valvonta tiloissa joissa 24h seuranta on tarpeellista.
♦ Vuotovalvonta tietokone- ja automaatiohuoneisiin, joissa yön aikanat tapahtuva tulva voi aiheuttaa suuria vahinkoja.
♦ Seurantatiedon kerääminen virtakatkosten kestosta ja ajankohdasta tiloissa joissa standby virtasyöttö on tarjolla ZonePod GSM yksikölle.
♦ Kosteusvalvonta tiloissa, joissa kondensoituminen voi vakavasti vaurioittaa elektronisia laitteita ja heikentää niiden toimintakykyä.


Tärkeimmät ominaisuudet:

♦ Valvoo 6 sensoria missä tahansa yhdistelmissä, jokaiseen porttiin voidaan ketjuttaa lisäsensoreita, jolloin hälytykset tulevat linjakohtaisesti.
♦ Wide range of sensors including temperature, humidity, smoke, water leak, power, security, air conditioning, fire panel, etc.
♦ Ääni- ja SMS tekstiviesti hälytykset voidaan lähettää max. 10 vastaanottajalle.
♦ Kuuteen eri tyyppiseen hälytysviestipohjaan voidaan määritellä valvontakohteen sijainti ja käyttäjän määrittelemä, sensori/hälytys-kohtainen lisä informaatio.
♦ Integroitu LCD-näyttö näyttää käytössä olevat sensorityypit ja niiden tilan.
♦ ‘Hälytys’ ja ‘Normaali’ status LED.it jokaiselle sensoriportille, selkeästi laitteen etupaneelissa.
♦ Salasanasuojattu hälytysten asettaminen.
♦ Hälytyksen jälkeinen "paluu normaalin" viesti kertoo raja-arvojen palaamisesta normaaleiksi.

 

Adobe.pdf dokumentit:
 
 ZonePod GSM -esite
 
 ZonePod GSM -manuaali
 
 ylösedell.seur.alas 

 

Jacarta tuoteinformaatio

Adobe.pdf dokumentit:
 
 Jacarta valvontaratkaisut -esite
 
asiakaspalvelu : email [at] scanmagnetics [piste] fi
information in this document is subject to change without notice
copyright ©2017 scanmagnetics oy  •  all rights reserved  •  all trademarks acknowledged